Na osnovno vsebino Na iskanje Na stran s kontaktnimi podatki
 

Nezgode na smučiščih

Nezgode na smučiščih so žal precej pogost pojav. Sicer pred odhodom v tujino večina smučarjev poskrbi za ustrezno zdravstveno zavarovanje, a le-to v primeru udeležbe v nezgodi ne zadostuje vedno.

Smučarjem priporočamo zavarovanje pravne zaščite

Z zdravstvenim zavarovanjem poskrbite za ustrezno zdravstveno oskrbo v primeru, da med oddihom zbolite ali se poškodujete.

Kaj pa, če ste udeleženi v nezgodi, ki jo je povzročil drug smučar ali pa nezgodo povzročite sami in poškodujete drugo osebo?

V teh primerih vam lahko pomaga zavarovanje pravne zaščite ARAG, ki velja tako v Sloveniji, kot tudi drugod po Evropi.

V primeru, da ste bili udeleženi v nesreči na smučišču, vam naši odvetniki pomagajo pri uveljavljanju odškodnine. Prav tako pa vas zastopajo v primeru, da ste na smučišču povzročili nezgodo, katere posledica je težja telesna poškodba ali smrt in niste odgovorni le odškodninsko, temveč tudi kazensko.

Uporabni napotki za ljubitelje belih strmin

V primeru nezgode je pomembno, da lahko odgovorimo na vsa vprašanja povezana s potekom nezgode.

  • Dokazni material bo pomagal pojasniti, kdo in s kakšnim vedenjem je povzročil nezgodo. Če je to mogoče, fotografirajte mesto nezgode in pridobite kontaktne podatke prič. Nekatera smučišča pripravijo tudi zapisnik o nesreči, v primeru težjih poškodb pa je potrebno obvestiti tudi policijo.
  • Če je nesrečo povzročila druga oseba, je potrebno pridobiti tudi njene kontaktne podatke. Tako lahko povračilo škode in morebitnih stroškov, ki vam jih ne povrne vaša zavarovalnica, zahtevate od povzročitelja nezgode. Škodo mora vedno dokazovati oškodovanec, zato vedno skrbno shranite vse račune dodatnih stroškov.
  • V izogib nezgodam na smučišču vedno upoštevajte pravila FIS.
 

Preberite si še več nasvetov

Turistični aranžmaji – kaj morate vedeti

Če se na dopust ne boste odpravili v lastni režiji, ampak ste se odločili za kak turistični aranžma, naslednje informacije vam bodo prišle prav.

Kadar se počutite oškodovani s strani zavarovalnice

Je kar dosti primerov kjer zavarovalnica ne želi povrniti škode zavarovanca. Zato smo za vas pripravili par nasvetov kaj lahko storite v podobnih slučajih.

Nezadovoljstvo z opravljeno storitvijo

Skoraj vsakemu izmed nas se je že kdaj zgodilo, da s kupljeno storitvijo nismo bili zadovoljni. V tem primeru morate poznat vaše pravice.