Na osnovno vsebino Na iskanje Na stran s kontaktnimi podatki
 

Nikoli ne vemo, kdaj v svojem življenju bomo potrebovali pomoč odvetnika.

Morda se boste že jutri znašli v situaciji, v kateri bi se lahko zanesli izključno na pomoč profesionalca. Lahko naletite na dilemo v postopku dedovanja, lahko se zapletete v spor z vašim delodajalcem ali sosedom, lahko se vam ali vašim družinskim članom pripeti nesreča, zaradi katere boste želeli uveljaviti svoje pravice ali se morali zagovarjati sami.

In morda si takrat ne boste mogli privoščiti odvetnika, saj vam vaše finančne zmožnosti tega ne bodo dopuščale ali pa vas bo od tožbe odvrnil strah pred visokimi sodnimi stroški, ki so običajno še višji od odvetniških. A zdaj si lahko tudi vi privoščite zavarovanje pravne zaščite (link: https://www.arag.si/zavarovanje-pravne-zascite/), ki poskrbi za morebitne odvetniške in sodne stroške.

Pravna težava? Obrnite se na ARAG!

A kako uporabiti zavarovanje pravne zaščite? Kadarkoli imate pravno težavo, se obrnite na ARAG ali pa preverite naš Spletni pravni center, v katerem boste morda našli rešitev za svojo težavo.

Za brezplačni nasvet vam posredujejo kontaktne podatke odvetnika, ki je v vaši bližini in je strokovnjak za področje, na katerem imate težavo. Z odvetnikom boste uskladili, kaj vse je potrebno storiti v boju za vaše pravice. Odvetnik bo potem opravil svoje delo in poskrbel, da bomo obveščeni o nadaljnjih korakih. ARAG plača stroške sodnih taks, izvedencev,…Ko je zavarovalni primer zaključen, plača ARAG tudi stroške odvetnika in stroške nasprotne strani.

Dobro je vedeti: stroške odvetniških storitev so plačali že več kot 27.000 zavarovancem!

Zavarovanje pravne zaščite krije stroške, ki nastanejo v primeru sodnih in zunajsodnih postopkov. Povedano drugače, zavarovalnica ARAG bo krila naslednje stroške:
• odvetniške stroške,
• stroške od sodišča imenovanih izvedencev,
• stroške prič in tolmačev,
• dodatne materialne stroške (fotokopiranje ...),
• sodne stroške, sodne takse, sodno povprečnino,
• polog varščine do sto tisoč evrov,
• potne stroške za sojenje v tujini,
• stroške zunajsodnih poravnav, mediacij,
• s sodno odločbo naložene stroške nasprotne strani.

CENA: 8,99 evra/posameznika za paket Varnost.

Trije odgovori na ključna vprašanja, bodo zagotovo razblinili vse dvome o nujnosti tovrstnega zavarovanja:

1. Zakaj je zavarovanje pravne zaščite dobro zame in za mojo družino?

Zavarovanje pravne zaščite ARAG zavarovalnice pokriva več področij in na tak način nudi celovito zaščito in varnost za vas in vašo družino.

Za zavarovanjem pravne zaščite boste:
- dobili en brezplačen posvet pri odvetniku mesečno
- plačali minimalno mesečno premijo za vse družinske člane, ter se tako izognili visokim sodnim in odvetniškim stroškom
- imeli krite vaše stroške in stroške nasprotne strani tudi v primeru, da na sodišču izgubite
- lahko koristili zavarovanje ne le v Sloveniji ampak tudi v celotni Evropi

2. Kakšne stroške krije ARAG zavarovalnica v primeru spora?

Zavarovanje pravne zaščite krije sodne in odvetniške stroškov, kot tudi stroškov izvedencev, prič, tolmačev, izvensodnih poravnav, mediacij in materialnih stroškov postopka. V zavarovanje pravne zaščite je vključen tudi polog varščine do višine 105.000 €, vključeno pa je tudi povračilo potnih stroškov za sojenje v tujini.

3. Zakaj je boljše plačati zavarovanje pravne zaščite kot stroške pravdanja?

Zavarovanje je zagotovo a) cenejše od stroškov še tako majhnega sodnega primera ter vam hkrati b) omogoča občutek varnosti in brezskrbnosti, saj vam pot do pravice ne bo presekana zaradi vrtoglavih stroškov postopka, ki bi jih morali sicer sami kriti.

Še vedno menite, da zavarovanja ne potrebujete, ker odvetnika nikoli ne boste potrebovali? Seveda je možno. Ampak ali je VERJETNO?

Nesreča nikoli ne počiva, zato za svojo varnost poskrbite že DANES! Nikar ne odlašajte na jutri ali razmišljajte, da se vam to ne more zgoditi – vprašanje je le, ali si takšno tveganje lahko privoščite? Če nimate rezerve za hude čase, ki bi krila tudi visoke odvetniške in sodniške stroške, raje sklenite zavarovanje pravne zaščite in ostanite brezskrbni, kjer koli že ste!

Čeprav zavarovanje pravne zaščite v svetu ni novost, je še vedno dokaj neznana vrsta zavarovanja v Sloveniji. Mednarodno priznana nemška zavarovalnica ARAG z 80 letno tradicijo vam omogoča, da se lahko zavarujete in si tako privoščite odvetnika skoraj zastonj. Tako boste končno lahko poskrbeli za lastno varnost in zaščitili svojo družino. Nič več vas ne bo strah, da bi se vam zgodila krivica in bi zaradi previsokih pravdnih stroškov obupali v boju za pravico.

Postanite tudi vi eden izmed več kot 10 milijonov zavarovancev mednarodno priznane zavarovalnice ARAG, ki vam plača vse odvetniške in sodne stroške in je edini ponudnik tovrstnega zavarovanja v Sloveniji.

zavarujete vas ali od 11,99 EUR mesečno tudi vas in vašo družino.

 

Preberite si še več nasvetov

Turistični aranžmaji – kaj morate vedeti

Če se na dopust ne boste odpravili v lastni režiji, ampak ste se odločili za kak turistični aranžma, naslednje informacije vam bodo prišle prav.

Kadar se počutite oškodovani s strani zavarovalnice

Je kar dosti primerov kjer zavarovalnica ne želi povrniti škode zavarovanca. Zato smo za vas pripravili par nasvetov kaj lahko storite v podobnih slučajih.

Nezadovoljstvo z opravljeno storitvijo

Skoraj vsakemu izmed nas se je že kdaj zgodilo, da s kupljeno storitvijo nismo bili zadovoljni. V tem primeru morate poznat vaše pravice.