Spoštovani

Zaradi povečane pojavnosti okužb dihal s korona virusom (COVID-19), vas skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje pozivamo, da se v primeru simptomov, ki so značilni za okužbo, zadržujete doma, saj tako najbolj pripomorete k preprečitvi širjenja virusa.

Zaradi povečane pojavnosti okužb dihal s korona virusom (COVID-19), vas skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje pozivamo, da se v primeru simptomov, ki so značilni za okužbo, zadržujete doma, saj tako najbolj pripomorete k preprečitvi širjenja virusa.
Naše glavno vodilo je, da se v največji možni meri omeji osebni stik in s tem ohrani zdravje zavarovancev, kot tudi zaposlenih.

NAVODILO ZA STRANKE
 • Za posvet pri odvetniku ali prijavo zavarovalnega primera nas kontaktirajte na telefonski številki 01 236 41 85 ali 01 236 41 84, ali pa nam pišite na elektronski naslov skode@arag.si, s pripisom posvet odvetnika ali prijava zavarovalnega primera;
 • Za informacije o zavarovanju (sklenitev, sprememba itd.) pokličite ali pošljite elektronsko sporočilo svojemu zastopniku / posredniku, oziroma na elektronski naslov info@arag.si z ustreznim pripisom (npr. sklenitev ali sprememba zavarovanja…)
 • Ker je večina naših storitev strankam na voljo na daljavo, osebni obisk poslovalnice priporočamo le v nujnih primerih in ob predhodnem dogovoru na info@arag.si ali 01 236 41 81.

Najlepša hvala vsem za razumevanje in dosledno spoštovanje sprejetih ukrepov.

Nasveti ob izbruhu pandemije COVID-19

Za vas smo pripravili nekaj pravnih nasvetov, vezanih na izdane ukrepe vlade republike Slovenije na dan 23. marec 2020. Vzemite si čas in jih preberite. Dokumente bomo redno osveževali.

 

Za vas smo pripravili tudi Obvestilo inšpektoratu RS za delo v skladu s 169. členom ZDR-1, in sicer za podjetja:

 

Vlada Republike Slovenije je na svoji 8. redni seji dne 29. 3. 2020 sprejela besedilo Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) za državljane in gospodarstvo ter ga predložila v skladu s 143. členom Poslovnika državnega zbora v obravnavo in sprejetje Državnemu zboru Republike Slovenije po nujnem postopku. Predlog zakona bo na današnji 36. nujni seji (31. 3. 2020) obravnaval Odbor za finance. Državni zbor RS bo zakon obravnaval na 33. izredni seji dne 1. 4. 2020.

Takoj, ko bo zakon sprejet, bomo dopolnili naše vsebine. Za vaša vprašanja smo vam na voljo na info@arag.si.

Za več informacij o Koronavirusu izberite povezavo spodaj.

Kaj je zavarovanje pravne zaščite?

Vsi se bomo vsaj enkrat v življenju srečali z zdravnikom in z odvetnikom. Zdravstveno zavarovanje je obvezno zato, ker si sicer vsi ne bi mogli privoščiti zdravljenja. Tudi odvetniških in drugih sodnih stroškov si ne morejo privoščiti vsi. S sklenitvijo zavarovanja pravne zaščite boste poskrbeli za svojo pravno varnost. Sklenite zavarovanje pravne zaščite še danes in dovolite, da mi prevzamemo rizik visokih odvetniških in sodnih stroškov namesto vas!

Vaše prednosti z zavarovanjem pravne zaščite

 

Pridobili boste možnost nasveta odvetnika 1-krat mesečno.

Plačali boste minimalno mesečno premijo za vse družinske člane ter se tako izognili visokim sodnim in odvetniškim stroškom.

Imeli boste krite tudi stroške nasprotne strani v primeru, da na sodišču izgubite.

Lahko koristite zavarovanje v Sloveniji kot tudi v Evropi.

Pridobite si dostop do spletnega nabora dokumentov.

V primeru spora vam priporočimo odvetnika, lahko pa v dogovoru z nami izberete tudi svojega.

 

ARAG za vas plača

 • odvetniške stroške
 • stroške od sodišča imenovanih izvedencev
 • stroške prič in tolmačev
 • dodatne materialne stroške (fotokopiranje, ...)
 • sodne stroške, sodne takse, sodno povprečnino
 • polog varščine do 100.000 EUR
 • potne stroške za sojenje v tujini
 • stroške izvensodnih poravnav, mediacij
 • s sodno odločbo naložene stroške nasprotne strani
Mesečna premija že od:

11,99 €

Pravno zaščito ponujamo za…

Fizične osebe

Naše zavarovanje pravne zaščite je osebno, kot je osebno vaše življenje. Oblikujte ga v skladu z vašimi potrebami in željami.

Podjetja, podjetnike in javne zavode

S sklenitvijo zavarovanja pravne zaščite natančno opredelite višino letnih stroškov za varovanje pravnih interesov.

 

Kako uporabiti zavarovanje pravne zaščite?

Pravna težava? Obrnite se na nas!

Kadarkoli imate pravno težavo, se obrnite na nas ali pa preverite naš Spletni pravni center, v katerem boste morda našli rešitev za svojo težavo.

Brezplačni nasvet odvetnika

Za brezplačni nasvet vam posredujemo kontaktne podatke odvetnika, ki je v vaši bližini in je strokovnjak za področje, na katerem imate težavo.

Odvetnik vam bo pomagal

Z odvetnikom boste uskladili, kaj vse je potrebno storiti v boju za vaše pravice. Odvetnik bo potem opravil svoje delo in poskrbel, da bomo obveščeni o nadaljnih korakih.

ARAG plača stroške

ARAG plača stroške sodnih taks, izvedencev,…Ko je zavarovalni primer zaključen, plača ARAG tudi stroške odvetnika in nasprotne strani.

Dobro je vedeti

Na dan 28. februar 2020 smo plačali stroške odvetniških storitev že 39.903 zavarovancem!

 

ARAG svetuje

Zamujena, poškodovana ali izgubljena prtljaga

V letalskem prometu se pogosto zgodi, da prtljaga potnikov zamuja, se poškoduje ali pa se izgubi. V tem primeru je za škodo odgovoren letalski prevoznik.

Brez skrbi na dopustu

Ko razmišljamo o brezskrbnem dopustu, se velikokrat odločimo za rezervacijo preko turistične agencije. Kako ukrepati, ko ne gre vse po pričakovanjih? Nadaljnje informacije vam lahko koristijo.

Kazni za prometne prekrške v tujini in kako ravnati ob prejemu le-teh

Na dopust z lastnim avtomobilom? Da bi se domov vrnili le z lepimi spominki, imamo za vas nekaj nasvetov, kako se izognite kazni za prometne prekrške.

 
 

Za naše stranke

ARAG-ov Spletni pravni center

S sklenitvijo zavarovanja pravne zaščite boste pridobili tudi dostop do naših vzorčnih pogodb, ki jih dopolnite samo še s svojimi podatki. Na tak način lahko zastonj, enostavno in hitro rešite svoje pravne zagate.

Dokumenti, ki jih lahko dobite, so na primer

 • Kupoprodajna pogodba za avtomobil
 • Najemna pogodba za stanovanje
 • Pogodba o zaposlitvi
 • Ugovor zoper sklep o izvršbi
 • Prodajna pogodba za nepremičnino