Na osnovno vsebino Na iskanje Na stran s kontaktnimi podatki

Zavarovanje pravne zaščite za vašo nepremičnino

Da bi lahko sproščeno in brez skrbi živeli doma, vam s pomočjo pravne zaščite na področju nepremičnin zanesljivo zagotavljamo, kar je potrebno za brezskrbno življenje. Vašo pravico varujemo v primeru konfliktov z najemodajalcem ali sosedom.

V kolikor izberete paket NEREMIČNINE boste lahko uveljavili svojo pravico:

 • v primeru spora s sosedom in to bomo plačali mi;
 • pravico kot najemnik in to bomo plačali mi.

Kaj vključuje paket NEREMIČNINE?

Pravna zaščita na področju nepremičnin namenjenih za lastno rabo.
V kolikor oddajate nepremičnine v najem morate skleniti drugo zavarovanje.
Za več informacij nas kontaktirajte na

ARAG za vas plača:

 • odvetniške stroške, sodne takse, sodno povprečnino
 • sodne stroške
 • polog varščine do 100.000 EUR
 • stroške izvensodnih poravnav, mediacij
 • stroške prič in tolmačev
 • stroške od sodišča imenovanih izvedencev
 • s sodno odločbo naložene stroške nasprotne strani
 • dodatne materialne stroške
 • potne stroške za sojenje v tujini
Mesečna premija že od:

12,00 €

Z zavarovalnico ARAG boste imeli vsestransko zaščito v primeru konfliktov in sporov v povezavi z vašm domom. Dobili boste pravno podporo in pomoč zaupanja vrednih pravnih strokovnjakov. Mi vas branimo pred sodiščem in nosimo zakonske ter sodne stroške, kadar kdo poškoduje vaše zemljišče, povzroči škodo, ali pa se vaš najemodajalec ne drži najemne pogodbe.

Bodite sproščeni doma!

 • Dobro je vedeti:
  Zavarovanje ne velja za primere, ki so se zgodili pred začetkom zavarovanja. Za pravna zaščita na področju nepremičnin je predvidena čakalna doba tri mesece. Za spore, ki se zgode v času od začetka zavarovanja do poteka čakalne dobe, zavarovalnega varstva ni.
 

Nekaj primerov, kako smo pomagali našim strankam

Vznemirjanje zaradi hrupa

Zavarovalka je bila vznemirjena zaradi hrupa, ki je prihajal s sosednjega zemljišča. Na Okrajno sodišče je bila vložena tožba zaradi prenehanja vznemirjanja in plačila odškodnine. Stranki sta na poravnalnem naroku dosegli poravnavo, prav tako se je sosed zavezal, da bo s hrupom prenehal. Zavarovalnica ARAG je plačala 1278,34 € odvetniških in sodnih stroškov.

Povzročanje hrupa in drugih emisij

Zavarovalkin sosed je na svojem zemljišču uredil skladišče gradbenega materiala. Od petih zjutraj do desetih zvečer je imel vklopljen agregat na dizel. Odvetnik je dosegel prepoved uporabe agregata in prepoved prekomernega povzročanja hrupa in drugih emisij, ki so prihajale s sosedovega zemljišča.

Sosed povzroča škodo

Zavarovalčev zgornji sosed ni želel popraviti odtočne cevi pri pralnem stroju, kar je povzročilo, da je zavarovalcu pri električni napeljavi začela kapljati voda. Poleg nevarnosti, da ga bo poškodovala elektrika, mu je nastala tudi materialna škoda. Odvetnik je sestavil in vložil tožbo ter zavarovalca zastopal pred sodiščem 1. stopnje. Sosed je na koncu postopka le moral popraviti počeno cev in povrniti nastalo materialno škodo.

Prestavljena služnostna pot

Zavarovalec je služnostno pot, ki je tekla čez njegovo zemljišče prestavil ob rob parcele, tako da ni povsem onemogočala rabe zemljišča. Od lastnika gospodujočega zemljišča je prejel tožbo na prestavitev služnosti. Odvetnik je v postopku zastopal zavarovalčeve interese in v postopku uspel.

Nedovoljena gradnja

Na zavarovalčevem zemljišču je sosed postavil ograjo. Zavarovalčev odvetnik je v sodnem postopku uspel doseči, da je sosed ograjo na lastne stroške podrl in zemljišče uredil v prvotno stanje.

Poškodovanje zemljišča

Zavarovalec je imel ob robu zemljišča speljano pot, ki je služila lastnikom počitniških hišic nad njegovo parcelo. To pot so začeli uporabljati tudi za dovoz gradbenega materiala, ko so gradili občinsko cesto na bližnji lokaciji. S tem so pretirano posegli v zemljišče in zavarovalcu povzročili škodo. Zavarovalčev odvetnik je v postopku na 1. in 2. stopnji uspel iztožiti primerno odškodnino za poškodovanje zemljišča.

 

Kaj vključuje paket Nepremičnine

 

Varnost

To je osnovni del zavarovanja pravne zaščite. Zato je Varnost vedno vključena. Pokriva osnovne potrebe vašega zasebnega življenja.

 
 • Nepremičnine

  Lahko se zgodi, da boste imeli spor s sosedi (glede služnosti, hrupa, itd.), da vam bo najemodajalec neupravičeno zvišal najemnino ali odpovedal najemno pogodbo. Ne dopustite, da bi takrat morali plačati visoke odvetniške in sodne stroške.
 

K temu paketu lahko dodate še zavarovanja za

 • Promet
  Imate zagotovljeno pravno zaščito v prometu za vas in vašo družino, v primerih če boste po prometni nesreči zahtevali odškodnino, imeli spor z zavarovalnico, dobili kazen za prehitro vožnjo, ter če zaradi povzročitev hujše prometne nesreče ste kazensko ovadeni. Preberi več
 • Družina
  Vam pomagamo pri sporov glede skrbništva, stikov in preživnine so lahko izjemno stresni. Zagotovite si paket Družina, da bodo vsaj odvetniški in sodni stroški naša skrb. Preberi več
 • Služba
  Pomislite na vse situacije, ko bi potrebovali odvetnika na delovnem mestu. Lahko se zgodi, da vam delodajalec neupravičeno zniža plačo, vas neupravičeno odpusti, vam ne izplača regresa ali plače, vam ne plačuje prispevkov, izvaja mobing... Preberi več

Poglej kaj vse vključuje vsak paket

Vprasanja
Varnost
Služba
Nepremičnine
Družina
Promet
Splošna odškodninska PZ na zasebnem področju
Splošna kazenska PZ na zasebnem področju
PZ iz splošnega pogodbenega prava
PZ zavarovalnih pogodb
PZ na področju socialnih zavarovanj
PZ svetovanja
Splošna kazenska PZ na poklicnem področju
Splošna odškodninska PZ na poklicnem področju
PZ na področju delovnega prava
PZ na področju nepremičnin za lastno rabo
PZ na področju dednega prava
PZ na področju družinskega prava
PZ voznika - najeta ali izposojena vozila:
 • Odškodninska PZ
 • Kazenska PZ
 • PZ vozniškega dovoljenja
PZ vozil - v lasti ali uporabi družine:
 • odškodnisnka PZ
 • kazenska PZ
 • PZ vozniškega dovoljenja
 • PZ pogodb, vezanih na vozilo

Tukaj si lahko prenesete splošne pogoje zavarovanja pravne zaščite, v katerih najdete vse podrobnosti vašega zavarovanja. Splošne pogoje sicer v tiskani obliki prejmete ob sklenitvi zavarovanja pravne zaščite na dom skupaj z zavarovalno polico.