Na osnovno vsebino Na iskanje Na stran s kontaktnimi podatki

UPORABA PIŠKOTKOV

Spletna stran www.ARAG.si uporablja piškotke.

S piškotki vas osebno ne identificiramo. Piškotki se uporabljajo, da se omogoči učinkovito, uporabniku prijazno in varno spletno mesto.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika. Brskalnik se lahko nastavi tako, da se piškotki uporabljajo ali na splošno zavrnejo le z dovoljenjem uporabnika. Piškotki se samodejno izbrišejo po 14 mesecih.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove pogoste izbire in izkušnje. S tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Želite izvedeti več o piškotkih?

ANALIZE INTETRNETNIH STORITEV: GOOGLE ANALYTICS

Spletno mesto uporablja Google Analytics, analizo spletnih storitev Googla Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjeni na uporabnikovem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi spletnega mesta, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo.

Upravljavec je omogočil aktivacijo IP anonimnosti na svojem spletnem mestu, tako da je IP naslov uporabnika od Googla znotraj držav članic Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru skrajšan.

Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov uporabnika posredovan na Googlov strežnik v ZDA in šele tam skrajšan. Po naročilu upravljavca uporablja Google te informacije, da ovrednoti uporabo spletnega mesta s strani uporabnika, da za upravljavca sestavi poročila o aktivnosti spletnih strani in da za upravljavca zbira storitve, ki so povezane z uporabo spletnih strani in interneta.

IP naslov, ki je bil posredovan v okvirju Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Googlovo zajemanje podatkov, ki jih povzročajo piškotki in so vezani na konkretnega uporabnika (vključno z IP naslovom), kot tudi obdelavo teh podatkov lahko uporabnik prepreči tako, da naloži in namesti vtičnik za brskalnik. Pri tem pa je potrebno opozoriti, da se brez piškotkov ne da ali ne da v celoti uporabljati nekaterih elementov spletnega mesta.

Za preprečitev uporabe Google Analytics analize spletnih storitev na naši spletni strani lahko kliknete na povezavo spodaj. Piškotek za izključitev (Opt-out cookies) se bo shranil na vaš računalnik. Če spletno mesto obiskujete z različnimi računalniki ali brskalniki, je potrebno piškotek za izključitev aktivirati v vseh brskalnikih ali računalnikih, ki jih uporabljate.